Konsumentkontakt

Produkter | Recept | Food service | Nyheter | Ostkakeboden | Företaget | Lediga jobb | Ostkakans Dag | Det ska vi fira!
 
  Nyheter

Tre goda nyheter »
Vaniljostkaka »
Kladdkaka med Vaniljglass »
Jordgubbs- & Marängdessert »
Hallonbakelser 4-pack »
Moussetårta - Apelsin & Choklad »
Moussetårta - Vit choklad & trädgårdsbär »
Jordgubbstårta - När vi är många som skall njuta »
Prinsessbakelser - oemotståndliga små sessor »
Vaniljdröm – mördeg, frukt och vaniljkräm i ett »
Fyra klassiker, nu med mer frukt och bär! »
Finostkaka »
Enportionare »
Frödinge Mejeri får miljöpris »


 
   


(4 personer)

Ingredienser
Frödinge Finostkaka
1 burk lemoncurd
1 ägg
Flagad rostad mandel
1 pkt smördeg
Färska bär av valfri sort

Tillagning
Sätt ugnen på 175C°. Kavla ut en platta smördeg tunt. Skär ut fyra rundlar till botten, samt fyra avlånga band till kanter (ca 2 cm breda och lika långa som plattans omkrets). Pensla botten med ett uppvispat ägg, fäst ”kanten” runt och pensla även det med ägget. Grädda i ugn ca 10 minuter tills degen blir gyllenbrun. Låt svalna. Bred på ett tjockt lager lemoncurd och strö över lite rostad mandel. Servera tarten med ostkakan och färska bär.




(4 personer)

Ingredienser
Frödinge Finostkaka
Salladen: 1 papaya,
1 kiwifrukt, 1/2 valfri melon,
2 passionsfrukter, 1 carambola,
2 apelsiner, 1/4 ananas och
8 st jordgubbar. Lagen: 1 kruka
mynta, 1 dl socker, 2 dl vatten,
4 cm ingefära, 2 limefrukter
och 1 vaniljstång.

Tillagning
Lagen: Strimla hälften av myntan. Skala och riv ingefäran. Riv limen och pressa ur saften. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg ingredienserna i en kastrull, koka upp tills sockret har smält och låt svalna. Sila av. Salladen: Skala och skär frukterna i olika former. Du kan använda vilka tropiska frukter




(4 personer)

Ingredienser
Frödinge Finostkaka
1 pkt marängbottnar
(eller maränger)
1 ask hallon
1 ask blåbär
1 ask björnbär
1 ask jordgubbar
2 dl vispgrädde

Tillagning
Vispa grädden. Skär jordgubbarna i mindrebitar. Bryt marängbottnarna och varva medgrädde och bären. Fördela och garnera medbär på toppen.Servera pavlovan med ostkakan.



 
 
Frödinge Mejeri AB | 598 95 Vimmerby | Tel. 0492-198 00 | Fax. 0492-198 98 | E-post: frodinge@frodinge.se | Pressmeddelanden