Konsumentkontakt

Produkter | Recept | Food service | Nyheter | Ostkakeboden | Företaget | Lediga jobb | Ostkakans Dag | Det ska vi fira!
 
  Produkter

Desserter »
Enportionare »
Ostkaka »
Tårtor »
Food service »
Hallonbakelser
Kladdkaka Lyx
Kola & Knäcktårta
Mandeltårta
Prinsessbakelse
Chokladtårta
Jordgubbstårta
Prinsesstårta
Ostkaka
Ostkaka Diet

Food service kontakt
 
   

1040g (4 x 1040g)

Prinsesstårtan är den mest kända av alla svenska tårtor. Tårtan är uppbyggd av tre sockerkaksbottnar som varvats med grädde och hallonsylt. Tårtan är täckt med marsipan och garnerad med pudersocker.

Ingredienser

Grädde (29%), socker, ägg, vatten, vetemjöl, hallonsylt 8,5 % (hallon, glukos-fruktossirap, socker, vatten, citronjuice, modifierad tapiokastärkelse, förtjockningsmedel (pektin), arom), marsipan 7 % (socker, mandel, glukossirap, vatten, maltodextrin, färgämnen (E100, E141)), dextros, bakpulver (natriumdifosfater, natriumbikarbonat), emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror, sojalecitin), vetestärkelse, stabiliseringsmedel (alginsyra, karagenan), glukossirap, mjölkprotein, delvis härdat vegetabiliskt fett och arom.

Kan innehålla spår av nötter.

Serveringstips

Skär önskat antal tårtbitar när tårtan är fryst. Använd en vass kniv som har varit doppad i varmt vatten.
Frys inte om tårtan efter upptining!

Upptining

Ta fram tårtan ur frysen. Skär gärna upp den direkt med en varm kniv. Tina tårtan med plastkupolen på, urtagen ur emballaget, i kylskåp ca 6 h eller i rumstemperatur ca 4 h. Antal bitar per tårta 14-16st. Kakan bör inte frysas på nytt efter den har varit tinad.

Näringsinnehåll

Energi: 1200 kJ (280 kcal)
Protein: 4 g
Kolhydrater: 33 g
- varav socker: 21 g
Fett: 14 g
- varav mättat: 8,5 g
Kostfibrer: 0,6 g
Natrium: 0,1 g

Förvaring/Hållbarhet

Vid förvaring -18°C eller kallare, se datummärkning.
 
 
Frödinge Mejeri AB | 598 95 Vimmerby | Tel. 0492-198 00 | Fax. 0492-198 98 | E-post: frodinge@frodinge.se | Pressmeddelanden