Konsumentkontakt

Produkter | Recept | Food service | Nyheter | Ostkakeboden | Företaget | Lediga jobb | Ostkakans Dag | Det ska vi fira!
 
  Produkter

Desserter »
Enportionare »
Ostkaka »
Tårtor »
Food service »
Hallonbakelser
Kladdkaka Lyx
Kola & Knäcktårta
Mandeltårta
Prinsessbakelse
Chokladtårta
Jordgubbstårta
Prinsesstårta
Ostkaka
Ostkaka Diet

Food service kontakt
 
   

1000g (6 x 1000g) / 2500g (4 x 2500g)

Vid tillagningen av Frödinge Ostkaka följer vi gamla recept som användes av bondmororna förr i tiden. Tillagningen sker så att mjölken ystas med ostlöpe precis som vid osttillverkning. Det är den utfällda och sönderdelade mjölkäggvitan i form av ostkorn som ger ostkakan dess speciella konsistens. De övriga ingredienserna tillsättes och det hela gräddas i ugn. Ostkakan passar utmärkt till efterrätt, mellanmål eller som lunchrätt. Smakar bäst ljummen med lite sylt och vispgrädde, eller med säsongens frukter, bär.

Ingredienser

Mjölk, ägg, grädde, socker, vetemjöl, mjölksocker, modifierad potatisstärkelse, skummjölkspulver, sötmandel, konserveringsmedel (sorbinsyra), bittermandel, ostlöpe.

Kan innehålla spår av nötter.

Serveringstips

Ostkakan passar utmärkt till efterrätt, mellanmål eller som lunchrätt. Smakar bäst ljummen med lite sylt och vispgrädde, eller med säsongens frukter, bär.

Upptining

Tinas i kylutrymme. Bör ej frysas om efter upptining.

Näringsinnehåll

Energi kj/kcal: 700 / 170
Protein g/100g: 10 g
Kolhydrat: 16 g
Fett: 7 g

Tillagning

Värm utan lock. Varmluftsugn 150° C, djupfryst vara ca 60 min, tinad vara ca 30 min. Ugn 175° C, djupfryst vara ca 75 min, tinad vara ca 40 min.

Förvaring/Hållbarhet

Vid förvaring vid -18° C eller kallare, se datummärkning.
 
 
Frödinge Mejeri AB | 598 95 Vimmerby | Tel. 0492-198 00 | Fax. 0492-198 98 | E-post: frodinge@frodinge.se | Pressmeddelanden