Produkter | Recept | Nyheter | Ostkakeboden | Företaget | Ostkakans Dag | Det ska vi fira! | Vinnare | Startsida
 
  Pressinformation

Pressmeddelanden »


 
   
« Tillbaka Pressmeddelande april 2012

Dessert med jordgubbar och maräng
frasig vårnyhet från Frödinge

Lagom till vårsolen kommer Frödinge Mejeri med en het nyhet i frysdisken; Frödinge Jordgubbs- och marängdessert. Efterrätten är en hyllning till den svenska sommaren.
– Väldigt många gör redan desserter med grädde, maräng och jordgubbar. Nu finns den färdig i frysdisken för den som är lite bekväm, säger produktchef Magnus Carlsson på Frödinge Mejeri.


Goda desserter med jordgubbar och grädde tillhör vårens och
sommarens måsten. I år kommer en efterlängtad nyhet till butikernas frysdiskar; Frödinge Jordgubbs- och marängdessert. Desserten är en frasig skapelse med två marängbottnar, grädde och frisk citronkräm. Ovanpå ligger ett lager jordgubbar.

– Kombinationen med söt maräng, krämig grädde och somriga
jordgubbar ihop med frisk citronkräm är oslagbar. Den här
kombinationen är redan en av våra vanligaste desserter, men nu finns den att köpa färdig, säger Magnus Carlsson.

Vi äter allt oftare desserter, inte bara på helger. Naturliga råvaror som grädde och socker står högt i kurs, men vi tar mindre bitar än tidigare. Visst gillar vi att avsluta måltiden med en dessert,
men vi kan också tänka oss att unna oss en bit framför teven. De populäraste frysta desserterna är Frödinge Kladdkaka följt av Frödinge Prinsesstårta.

Vikt: en dessert väger 315 gram och räcker till cirka 4-6 person. Den tinar i rumstemperatur på 1,5 timme. Pris: ca 45 kr.

Frödinge Jordgubbs- och marängdessert finns i butiker i hela landet från april.

För digitala bilder och pressmeddelande, gå in på www.frodinge.se/press

För mer information kontakta gärna:
Magnus Carlsson, produktchef Frödinge Mejeri,
tfn 070 975 80 92, magnus.carlsson@frodinge.se
Karin Pontén, Vår pr-byrå,
tfn 0708 66 66 31, karin.ponten@varprbyra.se

Ladda ner pressmeddelandet »


Frödinge Mejeri AB producerar ostkakor, tårtor samt mat- och dessertpajer. Företaget omsätter 400 miljoner kronor och har 180 anställda. Frödinge Mejeri togs i bruk 1930 och var då ett smör- och ostmejeri av den gamla sorten. I mitten av 1950-talet tog paret Gösta och Kajsa Carlsson vid och startade tillverkning av Frödinge ostkaka och senare även tårtor och pajer.




Högupplösta bilder
Högerklicka på länken och välj "Spara mål som.." för att spara ner högupplöst bild till din dator.
Mac-användare trycker CTRL + klickar på länken och väljer "Hämta länkad fil".




Ladda ner högupplöst bild »




Ladda ner högupplöst bild »