Produkter | Recept | Nyheter | Ostkakeboden | Företaget | Ostkakans Dag | Det ska vi fira! | Vinnare | Startsida
 
  Pressinformation

Pressmeddelanden »


 
   
« Tillbaka Pressmeddelande 2010-05-11

Enkelt och snabbt i semestertider:

Grillad ostkaka sommarens hetaste dessert

Nu finns ett nytt sätt att njuta av den klassiska ostkakan – direkt från grillen. Ostkaka värmd på grillen serverad med färska bär och frukter är en perfekt avslutning på sommarens grillmiddagar.
– Enklare och godare kan det knappast bli. Ett par minuter på efterglöden och ostkakan är färdig att serveras med färska bär, eller kanske ett spett med grillade frukter och en kula vaniljglass, säger Olof Molander, produktchef på Frödinge..

Svenska folket älskar att grilla, och nu har grilltrenden nått till desserten. Frödinge ostkaka kommer i aluminiumform, och kan därför placeras direkt på grillgallret. Efter ett par minuter är desserten färdig. Ostkakans runda smak och ton av mandel blir en god efterrätt som går att kombinera med många av de svenska fräscha klassiska sommarsmakerna.

Varm på ett par minuter
Den ostkaka som bäst passar att värma på grillen är Frödinge enportionsform (115 g). Den lilla formen blir snabbt jämnvarm utan att brännas vid i botten. Ostkakan värms på svag värme utan lock på förpackningen i 2-3 minuter. Den som vill göra efterrätten extra lyxig kan stansa ut en rund form från den varma ostkakan före servering.

Färska bär eller grillad frukt
Vilka tillbehör man väljer till ostkakan är en smaksak. Det allra enklaste är kanske att servera ostkakan direkt från grillen med en klick sylt och grädde. Annars har färska svenska frukter och bär en fin syra som matchar den lena ostkakan. Den som vill jobba lite mer vid grillen
kan servera ostkakan tillsammans med grillade frukter, kanske banan, ananas eller äpple.
– En personlig favorit är ostkaka från grillen med rabarberkompott och en kula vaniljglass. Det är sommarsmaker som passar perfekt ihop, och här kommer ostkakans mandelsmak till sin rätt, säger Olof Molander.
.

För fler receptförslag, gå in på www.frodinge.se och ”recept”.
För högupplöst bild och pressmeddelande, gå in på www.frodinge.se/press

För mer information kontakta gärna:
Olof Molander, produktchef Frödinge Mejeri, tfn 08-440 72 43, olof.molander@frodinge.se. Karin Pontén, Vår pr-byrå, tfn 0708-66 66 31, karin.ponten@varprbyra.se

Ladda ner pressmeddelandet »


Frödinge Mejeri AB producerar ostkakor, tårtor samt mat- och dessertpajer. Företaget omsätter 400 miljoner kronor och har 180 anställda. Frödinge Mejeri togs i bruk 1930 och var då ett smör- och ostmejeri av den gamla sorten. I mitten av 1950-talet tog paret Gösta och Kajsa Carlsson vid och startade tillverkning av Frödinge ostkaka och senare även tårtor och pajer.
 

Högupplösta bilder
Högerklicka på länken och välj "Spara mål som.." för att spara ner högupplöst bild till din dator.
Mac-användare trycker CTRL + klickar på länken och väljer "Hämta länkad fil".
Ladda ner högupplöst bild »