Produkter | Recept | Nyheter | Ostkakeboden | Företaget | Ostkakans Dag | Det ska vi fira! | Vinnare | Startsida
 
  Pressinformation

Pressmeddelanden »


 
   
« Tillbaka Pressmeddelande den 9 maj 2012

Frödinge Vaniljostkaka nyhet i kyldisken
Frödinge Vaniljostkaka nyhet i kyldisken

I maj inträffar en världssensation för ostkakevänner – Frödinge Vaniljostkaka ser dagens ljus. Det är första gången sedan Frödinge Mejeri började tillverka ostkaka på 50-talet som delikatessen kommer i ny smak.
– Frödinge Vaniljostkaka har samma krämighet och fina mandelsmak som originalet, men är en flört med sommaren, picknickar och solmogna jordgubbar, säger Magnus Carlsson, produktchef på Frödinge Mejeri.


Redan 1950 byggde Kajsa Carlsson om messmörskokaren i Frödinge Mejeri för att börja tillverka ostkaka i större skala. Resten är historia. Oskaka har gått från att vara den småländska bondmorans stolthet till att bli en folklig efterrättsfavorit. Eller lunch för den som föredrar att byta ut drottningsylten och grädden mot lite matigare tillbehör.

I maj kommer Frödinge Mejeri för första gången med en ny smak på sin klassiska ostkaka; Frödinge Vaniljostkaka. Ostkakan är en första smak i en serie säsongssmaker. Smaken kommer från äkta vanilj och är frisk och fräsch, och konsistensen är lika len som i den klassiska ostkakan. Frödinge Vaniljostkaka passar lika bra som en somrig dessert serverad ljummen med färska jordgubbar, som serverad kall på picknicken.

– Vi hoppas och tror att vår nya vaniljostkaka ska förgylla sommaren för många av landets ostkakeälskare. Den är helt fantastiskt god en varm sommardag, säger Magnus Carlsson på Frödinge Mejeri.

Ostkaka har en alldeles egen plats i många hjärtan. Det visar bland annat det stora engagemanget kring Ostkakans dag, som årligen firas på Emil-dagen den 14 november.

Frödinge Vaniljostkaka
Vikt: 450 gram
Pris: cirka 30 kr
Frödinge Vaniljostkaka finns i butiker i hela landet från mitten av maj.

För digitala bilder och pressmeddelande, gå in på www.frodinge.se/press

För mer information kontakta gärna:
Magnus Carlsson, produktchef Frödinge Mejeri,
tfn 070 975 80 92, magnus.carlsson@frodinge.se
Karin Pontén, Vår pr-byrå,
tfn 0708 66 66 31, karin.ponten@varprbyra.se

Ladda ner pressmeddelandet »


Frödinge Mejeri AB producerar ostkakor, tårtor samt mat- och dessertpajer. Företaget omsätter 400 miljoner kronor och har 180 anställda. Frödinge Mejeri togs i bruk 1930 och var då ett smör- och ostmejeri av den gamla sorten. I mitten av 1950-talet tog paret Gösta och Kajsa Carlsson vid och startade tillverkning av Frödinge ostkaka och senare även tårtor och pajer.
Högupplösta bilder
Högerklicka på länken och välj "Spara mål som.." för att spara ner högupplöst bild till din dator.
Mac-användare trycker CTRL + klickar på länken och väljer "Hämta länkad fil".
Ladda ner högupplöst bild »
Ladda ner högupplöst bild »